Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugam sa te loghezi | Nu ai cont? Creeaza cont acum
  • Rubena
  • Dracula BMX
  • Lichidari de stoc la
  • reducerile continua

Lupul Singuratic

Apostol.M.Alexandru

Trimite mesaj
Posturi: 338
Subiecte: 30

29 iulie 2010 la 20:43

Salutari tuturor.

Am deschis acest subiect sa va intreb daca va aventurati in dealuri,munti,paduri fara tovarasi de drum si daca mai este aceeasi distractie?

Daca sunt oameni pasionati de astfel de excursii,cum va pregatiti pentru drum,pentru intalniri neplacute cu caini,oameni sau altele?

Astept raspunsuri si intamplari din astfel de excursii.

Numai bine!:)

Marius Obreja
Moderator

Trimite mesaj
Posturi: 598
Subiecte: 11

29 iulie 2010 la 21:30

Eu am patit-o la noi la padure pe o poteca, mergeam linistit, singur, si dintr-o data in lateral am vazut o haita de caini care latrau si fugeau spre mine, eu zic ca am avut noroc ca exact atunci incepea coborarea si i-am dat pedale ca un nebun. E neplacuta faza cu cainii, tot am auzit ca spray-ul cu piper ar fi o solutie, dar cand sunt o ditai haita nu stiu daca merge solutia.

Apostol.M.Alexandru

Trimite mesaj

29 iulie 2010 la 21:49

Lol.Era sa o patesti.Mda,spray-ul paralizant ar fi o solutie sa te aperi de caini si oameni :-?

Sandel :D

Trimite mesaj
Posturi: 16
Subiecte: 4

29 iulie 2010 la 21:51

Mai ales de oameni...

.

Trimite mesaj
Posturi: 132
Subiecte: 11

29 iulie 2010 la 21:55

:))si eu am patit o faza deasta cu haita de caini, si am scapat tot la fel, cand sa o dau in jos:))

Tudor Bogdan

Trimite mesaj
Posturi: 1

29 iulie 2010 la 21:58

Spray paralizant nu are efect la CAINI ! poate unu cu piper dar sa fie cu raza lunga 2m ! sau puteti lua o bucata de coarda ( gen aia de alpinism la 1,5 m) si o folositi pe post de bici, bumerang adica o invartiti pe langa bicla ca la karate !

ultima modificare: 29 iulie 2010 la 22:01

Apostol.M.Alexandru

Trimite mesaj

29 iulie 2010 la 22:00

Dupa cum ati observat aceasta vara este una cam urata cu caldura mare,radiatii periculoase,ploi spontane si fulgere puternice.Cum va aparati de astea? :-s

Пошел на хуй, администратор!

Trimite mesaj
Posturi: 104
Subiecte: 3

29 iulie 2010 la 22:09

Haitele de caini sunt cea mai mica problema in momentul de fata.Tiganii ne dau noua cea mai mare bataie de cap ( cel putin mie si prietenilor cu care umblu ).E fain ca atunci cand suntem mai multi ( de la 6-7 in sus, nu se aventureaza nici astia in caz de o " incaierare ". Cand esti numai tu, ai cam belit-o daca te inconjoara, ca se iau de tine din absolut orice, te bat, si-ti iau si bikeul ! Chiar acum cateva zile am fost eu si un prieten si am dat de o satra de vreo 6...A trebuit sa fugim ( n-avem liniste de ciori nici in mijlocul PADURII ~X( ). Eu daca m-as duce singur ( intr-o drumetie ) serioasa, mi-as lua pompa, petice, set de imbusuri, spray paralizant, eventual o mica brisca nu strica.Aaa, da si un MP3 ar fi super ( trece timpul repede cand te dai pe muzica )
Bafta tuturor aventurierilor care doresc sa exploreze singuri ;) !

binderu nu mai foloseste db-ul

Trimite mesaj
Posturi: 58

29 iulie 2010 la 22:33

sprayul larcrimogen se zice, nu paralizant;)
este foarte bun
am avut si eu parte de un caine de padure care era salbatic defapt na... se vedea pa el
dar atunci am fost cu "prieteni" dar eu mai plinutz fiind, am ramas in urma si mam ratacit dar am mai avut credit sa il sun pe unu si am ajuns cu bine acasa
happy end:)

mie imi place sa ma duc mai bine singur pentru ca de nu ma streseaza astia ca hai mai repede, de ce tie frica?:)) si tot asa
eu prefer sa ma duc singur:)

Mitza

Trimite mesaj
Posturi: 83

29 iulie 2010 la 22:47

marius_bike: Eu am patit-o la noi la padure pe o poteca, mergeam linistit, singur, si dintr-o data in lateral am vazut o haita de caini care latrau si fugeau spre mine, eu zic ca am avut noroc ca exact atunci incepea coborarea si i-am dat pedale ca un nebun. E neplacuta faza cu cainii, tot am auzit ca spray-ul cu piper ar fi o solutie, dar cand sunt o ditai haita nu stiu daca merge solutia.
nu cred ca fuga de caine este o solutie , de ex eram odata cu mobra unui prieten pe o alee laturalnica si s'au luat caini de mine si i'am dat blana , in brd arata 65 km/h si un caine era dp mn si era maidanez nu rasa cv ..:))

Andrei Nedelcu

Trimite mesaj
Posturi: 71
Subiecte: 10

29 iulie 2010 la 22:55

stiu un prieten care foloseste asa ceva http://www.military-shop.ro/Autoaparare/Aparate-ultrasunete/Aparat-cu-ultrasunete-impotriva-cainilor-portabil-flash/ inpotriva cainilor... e ca un telefon mobil.. il ti in buzunar.. . bafta;)

Apostol.M.Alexandru

Trimite mesaj

29 iulie 2010 la 23:46

Am citit odata pe internet ceva despre aparatele astea cu ultrasunete,exista cazuri in care irita cainele asa de tare incat il face sa se indeparteze sau il irita pe creieri asa de tare incat il pot face sa te atace.Nu am incredere in asa ceva.
Spray-ul lacrimogen cred ca este acela cu piper,iar spray-ul paralizant este acela care contine acele substante chimice care irita puternic caile aeriene cand este inspirat,pielea de pe fata,ochii.
Stiu ca rromi se mai iau de oameni,dar ma gandeam sa-i ocolesc cumva...intr-un sat de aici din buzau am fost oprit de unii,unii mai multicei,si nu prea aveam ce sa fac singur,iar spray-ul era undeva prin rucsac...si am fost si eu amabil si am zis ca ascult manele si ca-l venerez pe guta si am scapat ca prin urechile acului,dar nu am mai trecut pe acolo niciodata.Ma gandesc ca daca chiar esti prins in inima padurii,de oricine,esti pierdut,pentru ca daca suni la 112 ce adresa le dai?pai sa vedeti dupa copacul,dupa piatra a treia,dupa cainele mort..acolo sunt eu.Lol.Nici o sansa.
Partea urata e in felul urmator.Pe drumuri comunale daca mergi,adica sa imparti drumul cu masinile,esti in pericol sa fii agatat de vreo masina sau sa te temi ca s-ar putea intampla ceva.Pe de alta parte,sa mergi prin padure direct ca sa ajungi la destinatie,sa spunem o manastire,e pericol sa dai de cineva prin padure si sa nu poti sa scapi de el.Prefer cazul 2 pentru ca sansele sa dai de cineva prin padure sunt mici,iar pe un drum aglomerat sansele ca o masina sa te raneasca sunt mai mari.

ultima modificare: 29 iulie 2010 la 23:52

Andrei Nedelcu

Trimite mesaj
Posturi: 71
Subiecte: 10

30 iulie 2010 la 00:22

o chestie ca asta ar fi tare pentru orice http://www.youtube.com/watch?v=rIQxNRuEWVY&feature=related

Vali Tanasa

Trimite mesaj
Posturi: 208
Subiecte: 16

30 iulie 2010 la 00:31

Bun topic.. chiar si eu sunt curios ce solutii aveti la problemele de genu.

ca hendea nu se mai da

Trimite mesaj
Posturi: 229
Subiecte: 1

30 iulie 2010 la 01:20

ba....desi sunt bmx er am cateva solutii pt voi

exista pistoale cu aer comprimat care trag cu cva bile de dor a draq de tare...cu ala si cu spray u imprastii turma de negrii in caz ca se leaga de tine.si exista sprai cu jet,cu care efectiv tragi un jet la 3 4 metri distanta asa ca nu i stres.

animalele sunt o problema...caci am auzit povesti de la motoristii care mergeau noaptea la padure,ei avand si farul de la motor si erau atacati de mistreti,mai auzeau un urs cva...(padurile de pe langa baia mare)

asa ca parerea mea e ca nu are rost sa faci drumetii prin padure noaptea ca si cucu...risti degeaba sa fi atacat de diferite animale bipede sau patrupede...bafta all!

Apostol.M.Alexandru

Trimite mesaj

30 iulie 2010 la 02:45

Am citit despre animalele salbatice din tara noastra.In primult rand un mistret te va ataca doar daca te aflii pe langa femela cu pui,in rest nu,o sa fuga de tine.De lupi nu stiu,daca stationezi mai mult in padure si ai un foc aprins nu ai de ce sa te temi.Iar cu ursii....eee,alta poveste.Bine ca nu gasesti prin dealuri asa ceva ci doar prin munti.Oricum cel mai periculos animal din padure este tot omul :))
Eh,si sa spunem ca te prinde noaptea in excursia ta de lup singuratic,trebuie sa fii pregatit pentru orice da?,si scoti farul,ii dai drumul si iti gasesti drumul spre casa,cel mai bine ar fi sa nu stationezi in padure,zic eu.Cea mai buna e o lanterna care se pune pe cap,ca in cazul in care faci o pana sau ai vreo problema,ai doua maini libere decat sa stai cu lanterna in mana si sa faci totul mai greu.

Apostol.M.Alexandru

Trimite mesaj

30 iulie 2010 la 02:51

hendea: ba....desi sunt bmx er am cateva solutii pt voi

exista pistoale cu aer comprimat care trag cu cva bile de dor a draq de tare...cu ala si cu spray u imprastii turma de negrii in caz ca se leaga de tine.si exista sprai cu jet,cu care efectiv tragi un jet la 3 4 metri distanta asa ca nu i stres.

animalele sunt o problema...caci am auzit povesti de la motoristii care mergeau noaptea la padure,ei avand si farul de la motor si erau atacati de mistreti,mai auzeau un urs cva...(padurile de pe langa baia mare)

asa ca parerea mea e ca nu are rost sa faci drumetii prin padure noaptea ca si cucu...risti degeaba sa fi atacat de diferite animale bipede sau patrupede...bafta all!

Te-ai uitat sa vezi cat costa un pistol cu aer comprimat si inca un mic detaliu,cred ca ai nevoie de permis pentru asa ceva ;)

Alexandru-Mihai

Trimite mesaj
Posturi: 22

30 iulie 2010 la 03:38

nu ai nevoie de nici un permis:)...se foloseste la airsoft...pretul depinde de ce model alegi...imita aprape la perfectiune arma adevarata...si costa undeva la 4 mil ...sunt si mai scumpe si mai ieftine;)..

Luchian Marian
Administrator

Trimite mesaj
Posturi: 168
Subiecte: 4

30 iulie 2010 la 09:13

CHICIO: nu ai nevoie de nici un permis:)...se foloseste la airsoft...pretul depinde de ce model alegi...imita aprape la perfectiune arma adevarata...si costa undeva la 4 mil ...sunt si mai scumpe si mai ieftine;)..

Asta e partea plina a paharului dar trebuie sa stiti si partea goala a paharului.Replicile de airsoft NU sunt pentru autoaparare ci sunt arme de jucarie destinate recreerii si este si o lege in sensul asta. In Romania Airsoftul este un sport oficial si este destul de clar reglementat. Sa ajung la partea interesanta acum... daca esti prins pe strada cu o replica de airsoft la vedere poti fi arestat pe loc (depinde de cate clase are politistul) si nu mai zic valoarea amenzii. In lege scrie clar ca replicile de airsoft trebuiesc transportate in huse/cutii speciale (asta tocmai din cauz ca imita 100% arma adevarata..de aici si acronimul "replica" ) si se folosesc NUMAI in locatii special amenajate si departe de public.

"BANG BANG!!" ..."MORT!"

ultima modificare: 30 iulie 2010 la 09:15

ca hendea nu se mai da

Trimite mesaj
Posturi: 229
Subiecte: 1

30 iulie 2010 la 11:51

ui ca aflu si io ca nu e bn sa te vada lumea cu pistolu in mana pe strada:))

Sebastian - Ionut Badescu

Trimite mesaj
Posturi: 700
Subiecte: 7

30 iulie 2010 la 12:21

Cu cainii nu e problema. Cainele nu v'a sari niciodata sa te muste, atata timp cat tu esti pe bicicleta...el doar se apropie foarte aproape, latra sa te sperie si sa te indeparteze... lui ii e frica de tine cum si tie iti e frica de el, doar ca el isi apara teritoriul/stana. Daca nu ii faci nimic, nu pietre, nu grengi, nici spray'uri... el nu te v'a considera o amenintare si se v'a lasa pagubas.

Am mai scris odata intr'un topic asemanator; in jurul Sucevei credca sunt mai multe stani decat in jurul oricarui alt oras, si chiar am testat mai multe modalitati de a scapa de ei. Iarasi are efect daca vorbesti cu el; daca iti aude glasul pe un ton mai coborat, se linisteste. Credeti'ma, am avut parte de caini, care de la departare pareau niste vitei, atat de mari erau, si nu am patit sa ma muste, sau macar sa ma atinga vreo unul. Doamne fereste de ce e mai rau de acum inainte.

Despre tigani...asta'i alta treaba, dar cred ca tot cu vorba buna se rezolva.

Acuma, fulgerele.. daca esti in apropierea unui copac, stai undeva pe langa el, fulgerul se v'a descarca in ce gaseste mai sus si mai aproape de cer. Si nici o ploaie de vara nu v'a tine mai mult de 15-20 sau 30-40 de minute.

Bogdan (N)

Trimite mesaj
Posturi: 287
Subiecte: 9

30 iulie 2010 la 13:27

Interesant topic...
Daca te aventurezi prin padure... singurel... ia-ti obligatoriu niste petice, pompa, zale de schimb pt lant si eventual cabluri de frana, nu se stie niciodata si oricum nu ocupa toate astea mai mult spatiu decat o carte.
Cat despre caini si oameni, ia-ti un taser... la oameni ajuta clar si la caini ii sperie sunetul in cele mai multe cazuri.. plus ca iei un taser ok pana in 100 ron.

Apostol.M.Alexandru

Trimite mesaj

30 iulie 2010 la 13:46

His Infernal Majesty:

Acuma, fulgerele.. daca esti in apropierea unui copac, stai undeva pe langa el, fulgerul se v'a descarca in ce gaseste mai sus si mai aproape de cer. Si nici o ploaie de vara nu v'a tine mai mult de 15-20 sau 30-40 de minute.

Uhm...nu e bine sa stai pe langa copaci cand afara ploua cu fulgere si tunete :-? asa citisem undeva.Fulgerul se va descarca intr-un conducator excelent cum ar fi un pom,dar stiu ca nu e bine sa fii pe langa pom cand se intampla asta.Dar daca esti pe camp,tu vei fi cel mai bun conductor din moment ce doar tu esti pe camp si nici un copac.

Oricum o ploaie brusca iti poate strica toata excursia asa ca o pelerina de ploaie te poate ajuta foarte foarte mult,atata timp cat o ai la tine si o ai la indemana.

ultima modificare: 30 iulie 2010 la 13:50

Dan Mihai

Trimite mesaj
Posturi: 66
Subiecte: 6

30 iulie 2010 la 18:25

Cel mai bine ar fi o petarda .. eu am fost iarna , in juru anului nou cu un prieten undeva printr'un pasaj , si au iesit 3 - 4 caini si nu stiam ce sa facem , am scos petarda , si cum amicul meu avea chibrite ca sa dam foc la fitilul de la petarda , am aruncat'o catre ei , si s'au carat rapid .. ar fii o solutie sa porti 2-3 petarde , si o cutiuta cu chibrite la tine in caz de orice

ultima modificare: 30 iulie 2010 la 18:26

Apostol.M.Alexandru

Trimite mesaj

30 iulie 2010 la 18:27

Nu am nimic impotriva petardelor,dar sunt interzise(detaliu nesemnificativ,chiar am nevoie de petarde),dar unde naiba gasesti petarde?Mai ales din alea cu 6 focuri

Dan Mihai

Trimite mesaj
Posturi: 66
Subiecte: 6

30 iulie 2010 la 18:45

Sau un aparat care emite ultrasunete .. aici cateva exemple : http://www.ultrasunete.com/produse_anticaine.html ( Nu e reclama , vreau doar sa ajut )

Apostol.M.Alexandru

Trimite mesaj

31 iulie 2010 la 01:23

In excursii ce mancare va luati la voi?Gatit acasa sau fastfood?

Adrian Mihalache

Trimite mesaj
Posturi: 64

31 iulie 2010 la 01:48

asta face misto de noi?chiar a intrebat ce mancare?

Cristian Cucuiet

Trimite mesaj
Posturi: 183

31 iulie 2010 la 06:46

referitor la caini: ei se sperie de bicicleta, de asta cei care pazesc o proprietate te considera o amenintare si te vor latra/fugarii pana ce ai iesit din perimetrul acelei proprietati, dar cainii vagabonzi de obicei fug de tine sau te ocolesc (cel putin in cazul meu nu a existat niciodata sa intalnesc un caine si sa faca urat in mijlocul padurii sau in plin camp);

referitor la fulgere: e bine sa stai pe langa copaci sau alte conductoare mai inalte decat tine, dar nu prea aproape, fulgerul ricoseaza.

ultima modificare: 31 iulie 2010 la 06:59

Stefan Olteanu

Trimite mesaj
Posturi: 103
Subiecte: 2

31 iulie 2010 la 09:42

MADALEX_666: In excursii ce mancare va luati la voi?Gatit acasa sau fastfood?
pai deobicei cate un borcan cu ciorba..... unul cu fasole si carnati cam astea....a si sa nu uit juma de porc ca sal tansam in padure si gatim.
Like wtf cum adica ce mancare, e asa greu sa iti dai seama.

Deobicei daca un caine se ia dupa tine primu lucru care trebuie sa il faci este sa te opresti nu sa fugi, si sa ramai calm, o sa te lasa in pace.

Parteneri

Light Bikes