Mountain Biking pentru pasionati - DirtBike.ro Mountain Biking pentru pasionati - DirtBike.ro Mountain Biking pentru pasionati - DirtBike.ro Mountain Biking pentru pasionati - DirtBike.ro Biciclete de vanzare
Maros Bike

Home Forum Membri Galerie foto Galerie video Bazar Jocuri Regulament

Log-in

Username:

Parola:

Tine-ma minte

Inscriere
Am uitat parola

Poza saptamanii

Nou in bazar

[inchis] mz shiver 2001 vs. rs boxxer team 2009

Sondaj de opinie

boxxer 2009 sau shiver 2001 ? (107 voturi)
  • boxxer
  • shiver
Pagina: 1 2 3 de la 21 la 28 din 28

Adauga raspuns | Adauga subiect | Raspunsuri recente

puputavi | Posturi: 29 | Citeaza
09-03-2010 23:14:14

whatsebi: Sa nu uitam de un aspect important al Shiver-ului(daca tot privim prin prisma racing-ului) - fiind furca upside-down partea grea se afla mult mai aproape de rider,facand-o mult mai controlabila;

eu as zice ca e un dezavantaj, centrul de greutate fiind ridicat bicicleta devine instabila in curbe... Parca asa erau legile fizicii

Csirke | Posturi: 152 | Citeaza
10-03-2010 00:32:24

Watsebi, daca ai stia ca viata te depinde de 2 sigurante nu'tziar mai trebui Shiver Sar de pe locul lor sigurantele alea, tuburile ies din furca si depinde tine cum imaginezi aterzarea. Acuma sa nu exageram, dar totusi 2 sigurante tin intact furca. Plm!

whatsebi | Posturi: 41 | Citeaza
10-03-2010 01:35:51

@ Csirke - n-am auzit pana acum asa ceva...dupa mine ar fi posibil doar daca furca ar avea rebound 0 ( no oil, no re-bumpers,only fucking springs) si prin actiuni repetate,ar forta sigurantele cu pricina,pana ar ceda.Din cate imi aduc aminte...cam orice furca sta in acele sigurante...si in cartridge-uri .

modificat ultima data pe 10-03-2010 01:38:08

Maximilian | Posturi: 1266 | Citeaza
10-03-2010 01:55:14

@ Csirke: Boxxer-ul se stie ca necesita mai multa intretinere decat un Marzocchi; asta e o chestie asumata. Furcile telescopice de race nu sunt pentru puturosi, care nu si le pot duce la service, pe de alta parte. Altfel, de ce nu compari un Boxxer Race, adica cel mai simplu din gama, cu un Marzocchi 888 echivalent, adica un RCV, VF, R, sau RV, despre care se stie ce cartus simplu au si cat de predispuse la spiking sunt. Cu alte cuvinte: furca se blocheaza in cursa la socuri repetate la mare viteza, pentru ca uleiul ramane in partea lui superioara, iar valvele nu fac fata sa permita uleiului sa circule suficient de repede pentru a contracara fenomenul. Personal nu m-as da cu o astfel de furca entry-level de la Marzocchi nici daca as primi-o pe degeaba, dar astea-s mofturi! Race-ul are un shimstack mai sofisticat si mai sensibil si acopera nevoile unui procent majoritar dintre cei cu aspiratii de raceri. Altfel, nu as spune ca Boxxer-ul sta neaparat in vaselina de la montaj pentru lubrifiere; pana la urma este o furca cu o baie inchisa de ulei, iar asta are efecte de lubrifiere, chiar daca mai putin notabile decat la un Bomber. Totusi, noi vorbeam despre performanta, nu despre intretinere aici... Cred ca am mai spus si in alt topic faptul ca gama noua Marzocchi pare sa promita mult, mai ales in privinta calitatii, greutatii si sigur si a performantei. Sa nu ne lasam insa orbiti de preferintele individuale, ca e pacat! Un 888 (sau orice alta furca Marzocchi) entry-level este perfecta pentru publicul ei tinta: incepatorii cu prea putina experienta cu suspensiile, care se dau oricum destul de rar, in comparatie, si care nu sesizeaza astfel diferentele intre performanta unei furci bune si cea a unei furci mediocre; pentru ei e destul ca are cursa mare si arata cool si e foarte bine asa!

@ Sebi: De cand e greutatea mai apropiata de rider un avantaj si cum se traduce ea in manevrabilitate???Nu prea as spune ca e cazul Shiver-ului, dar producator inteligent isi proiecteaza bicicletele gravitationale cu un centru de greutate cat mai redus, tocmai in virtutea manevrabilitatii, deci de ce e o greutate mai ridicata un avantaj; explica-mi si mie, te rog! (Cum bine puncta si Tavi mai inainte, pe care era sa il omit din greseala...)

Mx

modificat ultima data pe 10-03-2010 14:31:17

MonsterEnergy | Posturi: 61 | Citeaza
10-03-2010 03:51:29

ms tuturor ptr. ajutor ! multumesc ! am ramas la shiver ! se poate inchide acest topic ?

Csirke | Posturi: 152 | Citeaza
10-03-2010 08:47:05

Cu siguranta

cosmin.biker | Posturi: 457 | Citeaza
10-03-2010 14:55:11

MonsterEnergy: ms tuturor ptr. ajutor ! multumesc ! am ramas la shiver ! se poate inchide acest topic ?
Daca rogi frumos un admin,da

bogdanS | Posturi: 109 | Citeaza
10-03-2010 17:05:26

Ce-mi place cum a spus Maximilian: "Boxxers for breakfast, Shivers for lunch, El Dorado for supper and an Idylle for desert. No 40's, thank you!" No 40's Tooooo much maintenance!

modificat ultima data pe 10-03-2010 17:06:25

Adauga raspuns | Adauga subiect | Raspunsuri recente

Pagina: 1 2 3 de la 21 la 28 din 28

Cautare

Cauta posturi

Nou pe forum

Info

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Strict