Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugam sa te loghezi | Nu ai cont? Creeaza cont acum
  • Oneal
  • Dracula BMX
  • Lichidari de stoc la
  • reducerile continua

subiect inchis mz shiver 2001 vs. rs boxxer team 2009

Sondaj de opinie

boxxer 2009 sau shiver 2001 ? (107 voturi)
  • boxxer
  • shiver
oita cristian

Trimite mesaj
Posturi: 62
Subiecte: 5

8 martie 2010 la 15:49

TOPIC REDESCHIS - deoarece vreau sa mai vad ce tampenii pot sa mai debiteze unii , nu mai pot de ras doamne !! i-auziti ce zice Csirke : "Boxxer e mai felxibil decat Shiver " lol

ultima modificare: 8 martie 2010 la 21:00

Raqu

Trimite mesaj
Posturi: 209
Subiecte: 2

8 martie 2010 la 16:01

Pentru cat de des te-ai dus la munte in ultima vreme si pentru stop-i-urile tale eu zic sa ramai pe shiver

ultima modificare: 8 martie 2010 la 16:02

xxx xxx

Trimite mesaj
Posturi: 463

8 martie 2010 la 16:05

Benjamin: Pentru cat de des te-ai dus la munte in ultima vreme si pentru stop-i-urile tale eu zic sa ramai pe shiver

O furca care flexeaza al naibii de tare (shiver) e buna pentru "stop-i-uri?", oare?

F.T. Csirke

Trimite mesaj
Posturi: 157
Subiecte: 4

8 martie 2010 la 19:44

Boxxer e mai felxibil decat Shiver ;)

Dani Horge

Trimite mesaj
Posturi: 74

8 martie 2010 la 20:13

Csirke: Boxxer e mai felxibil decat Shiver ;)

ai dreptate,am vazut cum merge si shiver-ul da nimik nu se compara cu boxxer,am avut si 888 da,degeaba.

Ciobanu Madalin

Trimite mesaj
Posturi: 91
Subiecte: 3

8 martie 2010 la 21:34

parerea mea e sa ramai pe shiver:)

Maximilian Munteanu
Editor in chief

Trimite mesaj
Posturi: 2021
Subiecte: 20

8 martie 2010 la 21:34

Flexibilitatea Shiver-ului este unul dintre atuurile ce o fac atat de durabile, plus piesele care nu sunt turnate, ci frezate si forjate. Ca raport greutate/performante/rigiditate torsionala este insa inferioara unei furci moderne.

Boxxer-ul este de cand exista cea mai populara furca de competitie in circuitul mondial si oriunde pe glob. Dincolo de teoriile conspirationiste ale unora si dominanta mondiala a RockShox, acest lucru nu este deloc intamplator! ...sau poate credeti ca toti cei care se dau in cupa mondiala sunt sponsorizati de RockShox? Gresit! Cei mai multi isi iau furcile din banii lor, iar Boxxer-ul este intre timp garant pentru o performanta cel putin buna, punct!

Csirke, Cody, eu va cred ca va place Marzocchi, dar in acelasi timp sper ca glumiti cu supozitiile de mai sus! ;)

Daca Shiver '01 si Boxxer '09 ar fi doi atleti care ar trebui sa parcurga o distanta pana la linie de finish, Boxxer-ul ar castiga fugind legat la ochi cu spatele si fumand o tigara in timpul sprintului final, in timp ce Shiver s-ar opri dupa jumatate si s-ar tine de ficatul care pulseaza. Tineti cont ca sunt un om caruia ii place mult Shiver-ul, dar care poate admite ca aceasta comparatie este puerila si ridicola, motiv inutil de a deschide topic, desi libera exprimare e la putere (and cheers to that!)!

Daca vrei o furca supla si vivace, medium maintainance, ia-l pe pugilistul Boxxer. Daca vrei look de freerider de inceput de ani 2000, urban drop-credibility, grame in plus si flexibilitate palpabila, ia-l pe tremuriciul Shiver. Pentru ce ramane intre, baga-te la un 888, de preferinta mai vechiut, si nu inceput de gama (R, VF, RCV), fiindca are spiking ca un full de acum 20 de ani!

Alta comparatie, intru propriul amuzament? Eat this: Fiat Abarth 131 vs. Audi Quattro S1. Word!

Boxxers for breakfast, Shivers for lunch, El Dorado for supper and an Idylle for desert. No 40's, thank you!
Mx

Țiff Horea

Trimite mesaj
Posturi: 261
Subiecte: 7

8 martie 2010 la 23:33

Maxi are mare dreptate, nu putem compara o furca din trecut cu ceva modern ca s-a batut mare drum de atunci!

Dar eu iti pot spune parerea mea:

Daca te bagi la race-uri si vrei performanta mergi cu incredere pe boxxer(chit ca va trebui sa ai un pic de grija cu intretinerea), daca vrei ceva mai low maintenance si cu care sa poti face hucking(stair gaps, drops) ramai pe shiver sau pe ceva 888, nu are rost sa strici boxxerul facand dropuri si altele!

Spre exemplu eu si fratele meu am ales sa ramanem pe marzocchi(888rc), nu ne dam prea des la concursuri(desi cu o intretinere ca la carte poti scoate din ea sensibilitatea necesara), nu are nevoie de service prea des(poti merge linistit cu ea mai mult fara sa o ingrijesti ca nu se strica nimic), garniturile par sa tina o viata, nu prea flexeaza, ca greutate e mai grea ca altceva dar noi avem nevoie sa ne tina multa vreme si deci masa in plus e justificata, iar faptul ca ii dai bottom foarte greu si la unele chestii mari o fac sa fie alegerea potrivita pentru noi si pentru felul in care ne dam(beginners)!

Sper ca te-am ajutat cat de cat,
Horea.

Patru, Patru; Patru, Sapte!

Trimite mesaj
Posturi: 244

9 martie 2010 la 02:58

Maximilian:
Alta comparatie, intru propriul amuzament? Eat this: Fiat Abarth 131 vs. Audi Quattro S1. Word!

Transpunerea perfecta, Fiatul a castigat campionate la vremea lui, fiindca nu exista inca Quattro! Ca aspect insa Abarthurile si Fordurile vremii parca altfel imi fac cu ochiu.. But I never did like the Quattro...

oita cristian

Trimite mesaj

9 martie 2010 la 15:36

da horik ms ! am ramas la shiv , poate anu asta un shiver nou din anglia , cum am mentionat si in prima parte - nu ma dau la race deci nu am nevoie de furca super usoara & shit , i just need low maintanance ! si asta e cam clar cel putin shiveru din cate vad e facut sa dureze

Cosmin Florin Craciun

Trimite mesaj
Posturi: 592
Subiecte: 12

9 martie 2010 la 15:47

But I never did like the Quattro...

Aici te inteleg....

http://www.rallye-info.com/images/photos/misc/2006eifel/740/Audi%20Quattro%20S1%20-%20M3%20-%20IN-NE%207.jpg

ultima modificare: 9 martie 2010 la 15:48

Bogdan (marmota) Zaharia

Trimite mesaj
Posturi: 203

9 martie 2010 la 16:05

ok ..... stiu ca topicul este boxxer vs shiver (si am ales boxxer ..... vrei ceva ieftin si bun, boxxer race/team(preferabil) all za way) .... dar de ce nu vorbeste nimeni de fox?

ultima modificare: 9 martie 2010 la 16:10

alecs

Trimite mesaj
Posturi: 123

9 martie 2010 la 16:14

MonsterEnergy: TOPIC REDESCHIS - deoarece vreau sa mai vad ce tampenii pot sa mai debiteze unii , nu mai pot de ras doamne !! i-auziti ce zice Csirke : "Boxxer e mai felxibil decat Shiver " lol

intrebare capcana...

sau poate shiver 2001 vs boxxer 2001?:))

din moment ce boxxeru e mai scump si nu ai prea multi bani ia shiver( sa nu uitam totusi ca cei din romania vand supermonstere la pret de bmw pisicuta,si shivere la pret de boxxer race 08 nou)

topic gen sa imi iau dragomir factory dh? se misca suspensia?

Maximilian Munteanu
Editor in chief

Trimite mesaj

9 martie 2010 la 16:14

@ Yazu & Alternator: sa nu o luam pe aratura cu ce ne place fiecaruia din lumea raliurilor clasice pe un topic despre furci! ;)

@ Kixx: lumea nu vorbeste despre Fox 40 din bun simt. Fiindca nu s-au dat cu unul si fiindca nu are nici o legatura cu ce vorbim aici, mai ale din prisma pretului. Personal socotesc Fox-ul o furca ce e clar peste medie, dar care este prea rigida torsional (chestie de gust, intr-o buna masura), exagerat de scumpa (mai ales pentru noi), un moft clar la noi in tara si profund supraevaluata de oameni care o plac doar din vazute, auzite si in nici un caz din "date". Boxxer-ul este o furca mai supla si mai vivace, in ceea ce priveste comportamentul in teren accidentat, decat 40-ul. Tin sa precizez ca m-am dat cu cel putin doua reglate bine, ca sa nu existe dubii! :)

Mx

oita cristian

Trimite mesaj

9 martie 2010 la 16:47

fox frate e overrated , vorba lu maxi , e un moft , am vazut furci mai ieftine decat fox 40 si care reglate foarte bine se cam p*sha pe fox ! oricum deocamdata mai astept , aveam o oferta la un race 2009 cred dar mai astept pana prin august poate imi iau un 2010 de ziua mea din banii mei bineinteles

Cosmin Florin Craciun

Trimite mesaj
Posturi: 592
Subiecte: 12

9 martie 2010 la 17:22

MonsterEnergy: fox frate e overrated , vorba lu maxi , e un moft , am vazut furci mai ieftine decat fox 40 si care reglate foarte bine se cam p*sha pe fox ! oricum deocamdata mai astept , aveam o oferta la un race 2009 cred dar mai astept pana prin august poate imi iau un 2010 de ziua mea din banii mei bineinteles

Ah ok, deci AI VAZUT niste furci bine reglate care se "pishau" pe fox. De Aici am aflat tot ce trebuia

Cosmin Oprinesc

Trimite mesaj
Posturi: 763

9 martie 2010 la 17:40

Group B Pure sound! [ scuze pentru acest comment total iesit de la baza topicului :)) ]

Zoli F.

Trimite mesaj
Posturi: 73
Subiecte: 2

9 martie 2010 la 18:00

am avut si shiver(04) si boxxer race (05)...boxxerul imi placea ca era mult mai usor decat shiverul si ca se potrivea mai bine pe cadrul pe care il aveam atunci (un kona stinky dee-lux)...dar shiverul imi placea mai mult..avea mai multe reglaje si parca mergea mai bine (poate ii doar parerea mea)..daca ar fi sa am din nou cele 2 furci as lua shiverul fara sa stau pe ganduri pentru ca in shiver aveam mai multa incredere(ca rezistenta)boxxerul parca era mai "fragil"..dar totusi sa nu comparam o furca din 2001 cu 2009 ca ii cam jenant..

ultima modificare: 9 martie 2010 la 18:05

F.T. Csirke

Trimite mesaj

9 martie 2010 la 19:39

Maxxi eu te cred ca Boxxer e peste tot dar din experientele mele nu prea e durabil. Adica luam o furca din categoria sasa zicem modele de 2007 Boxxer race si Marzocchi RC2X, Boxxer necesta mai multa atenti pentru ca are ungere cu vazelina. On the other hand Marzocchi are baie deschisa de ulei [mult mai fiabil din punctul meu de dedere]. Cu toate ca Boxxer e mai usor si are multe reglaje n'are finetea acea pe care are o furca pe baie deschisa de ulei. Dar asta e opinia mea!

Cs

ultima modificare: 9 martie 2010 la 19:40

Sebastian Sinescu

Trimite mesaj
Posturi: 102
Subiecte: 1

9 martie 2010 la 23:06

Sa nu uitam de un aspect important al Shiver-ului(daca tot privim prin prisma racing-ului) - fiind furca upside-down partea grea se afla mult mai aproape de rider,facand-o mult mai controlabila; un alt avantaj ar fi ca bratele sunt mai bine lubrifiate,deoarece sunt tot timpul ''scaldate'' in ulei.
Printre dezavantaje as aminti,cum s-a mai si spus :
- flex-ul tipic unei furci inverted,ea fiind in adevaratul sens al cuvantului ''double clamp''(sau''double crown'',la alegere); aici boxxer-ul castigand rigiditate prin arch-ul ce uneste lower-ele
- faptul ca are bratele mult mai predispuse impactului cu ''diverse''
Personal m-am dat pe ambele furci,chiar cele amintite de domnul tuzgureanu';pentru stilul meu as alege shiver-ul.
Intr-un final povestea ramane aceeasi: fiecare furca e buna atata timp cat e intretinuta si nu in ultimul rand folosita pentru ce a fost conceputa ;).

Octavian Cosma

Trimite mesaj
Posturi: 30

9 martie 2010 la 23:14

whatsebi: Sa nu uitam de un aspect important al Shiver-ului(daca tot privim prin prisma racing-ului) - fiind furca upside-down partea grea se afla mult mai aproape de rider,facand-o mult mai controlabila;

eu as zice ca e un dezavantaj, centrul de greutate fiind ridicat bicicleta devine instabila in curbe... Parca asa erau legile fizicii

F.T. Csirke

Trimite mesaj

10 martie 2010 la 00:32

Watsebi, daca ai stia ca viata te depinde de 2 sigurante nu'tziar mai trebui Shiver :)) Sar de pe locul lor sigurantele alea, tuburile ies din furca si depinde tine cum imaginezi aterzarea. Acuma sa nu exageram, dar totusi 2 sigurante tin intact furca. Plm!

Sebastian Sinescu

Trimite mesaj
Posturi: 102

10 martie 2010 la 01:35

@ Csirke - n-am auzit pana acum asa ceva...dupa mine ar fi posibil doar daca furca ar avea rebound 0 ( no oil, no re-bumpers,only fucking springs:))) si prin actiuni repetate,ar forta sigurantele cu pricina,pana ar ceda.Din cate imi aduc aminte...cam orice furca sta in acele sigurante...si in cartridge-uri :).

ultima modificare: 10 martie 2010 la 01:38

Maximilian Munteanu
Editor in chief

Trimite mesaj

10 martie 2010 la 01:55

@ Csirke: Boxxer-ul se stie ca necesita mai multa intretinere decat un Marzocchi; asta e o chestie asumata. Furcile telescopice de race nu sunt pentru puturosi, care nu si le pot duce la service, pe de alta parte. Altfel, de ce nu compari un Boxxer Race, adica cel mai simplu din gama, cu un Marzocchi 888 echivalent, adica un RCV, VF, R, sau RV, despre care se stie ce cartus simplu au si cat de predispuse la spiking sunt. Cu alte cuvinte: furca se blocheaza in cursa la socuri repetate la mare viteza, pentru ca uleiul ramane in partea lui superioara, iar valvele nu fac fata sa permita uleiului sa circule suficient de repede pentru a contracara fenomenul. Personal nu m-as da cu o astfel de furca entry-level de la Marzocchi nici daca as primi-o pe degeaba, dar astea-s mofturi! Race-ul are un shimstack mai sofisticat si mai sensibil si acopera nevoile unui procent majoritar dintre cei cu aspiratii de raceri. Altfel, nu as spune ca Boxxer-ul sta neaparat in vaselina de la montaj pentru lubrifiere; pana la urma este o furca cu o baie inchisa de ulei, iar asta are efecte de lubrifiere, chiar daca mai putin notabile decat la un Bomber. Totusi, noi vorbeam despre performanta, nu despre intretinere aici... Cred ca am mai spus si in alt topic faptul ca gama noua Marzocchi pare sa promita mult, mai ales in privinta calitatii, greutatii si sigur si a performantei. Sa nu ne lasam insa orbiti de preferintele individuale, ca e pacat! Un 888 (sau orice alta furca Marzocchi) entry-level este perfecta pentru publicul ei tinta: incepatorii cu prea putina experienta cu suspensiile, care se dau oricum destul de rar, in comparatie, si care nu sesizeaza astfel diferentele intre performanta unei furci bune si cea a unei furci mediocre; pentru ei e destul ca are cursa mare si arata cool si e foarte bine asa!

@ Sebi: De cand e greutatea mai apropiata de rider un avantaj si cum se traduce ea in manevrabilitate???Nu prea as spune ca e cazul Shiver-ului, dar producator inteligent isi proiecteaza bicicletele gravitationale cu un centru de greutate cat mai redus, tocmai in virtutea manevrabilitatii, deci de ce e o greutate mai ridicata un avantaj; explica-mi si mie, te rog! :) (Cum bine puncta si Tavi mai inainte, pe care era sa il omit din greseala...)

Mx

ultima modificare: 10 martie 2010 la 14:31

oita cristian

Trimite mesaj

10 martie 2010 la 03:51

ms tuturor ptr. ajutor ! multumesc ! am ramas la shiver ! se poate inchide acest topic ?

F.T. Csirke

Trimite mesaj

10 martie 2010 la 08:47

Cu siguranta ;)

Cosmin Oprinesc

Trimite mesaj
Posturi: 763

10 martie 2010 la 14:55

MonsterEnergy: ms tuturor ptr. ajutor ! multumesc ! am ramas la shiver ! se poate inchide acest topic ?
Daca rogi frumos un admin,da

Bogdan Sperlea

Trimite mesaj
Posturi: 126
Subiecte: 16

10 martie 2010 la 17:05

Ce-mi place cum a spus Maximilian: "Boxxers for breakfast, Shivers for lunch, El Dorado for supper and an Idylle for desert. No 40's, thank you!" :)) No 40's Tooooo much maintenance!

ultima modificare: 10 martie 2010 la 17:06

Discutate recent

Parteneri

Light Bikes