Forum

Subiect: Aliexpress / Posta Romana (colete FARA tracking complet)

#11568

Ati Boa AtiBoa
Postat de Ati Boa AtiBoa
Subiect deschis de la 30 septembrie 2022 la 17:35
Raporteaza
Salut,

Desi ceea ce urmeaza, nu scriu despre un magazin anume, ci in general despre cum se pierd coletele, cu produse cumparate de pe Aliexpress, si cum trateaza Posta Romana aceste reclamatii.

Am cumparat 2 produse (bike related) de pe Aliexpress, cu o valoare a cate 70-80 RON. Piese, de dimensiuni relativ mici (foi de angrenaj). Comandate in acelasi zi (13 August), iar conform tracking-ului, acestea au fost vamuite, iar unul dintre colete a ajuns in Oradea (localitate de destinatie) in 25 August, iar celalalt in 1 Septembrie.
Cum mi s-a parut aiurea sa platesc cate ~30 RON pt tracking complet (inclusiv pe teritoriul Romaniei), am optat pt tracking simplu, asa ca dupa aceste inregistrari (scanari) in datele sus mentionate, aceste colete pur si simplu s-au evaporat. Am fost de mai multe ori la oficiul postal unde trebuia sa ajunga, dar personalul de acolo nu era foarte motivat sa ma ajute (a se intelege: dezinteres total + incompetenta totala: nici nu stiau ce sa faca cu tracking numberele respective). Eram trimis acasa cu "asteptati avizul". Cum nici postasul din zona noastra nu prea aduce avize, sau le lasa la adrese gresite cu gramada (am mai gasit si noi niste avize pt persoane care nu stau in blocul nostru, dar nici macar in adresa nu corespundea), ma gandeam, ca mai incerc o data/de doua ori la oficiul postal. Fara succes.
Dupa ce am depasit "latest possible delivery date" pe Aliexpress, am facut reclamatie la ei pe site. Pt ambele colete au refuzat sa ma despagubeasca, datorita faptului, ca la ei apare ca coletele au intrat in tara, asa ca de aici e datoria mea sa iau legatura cu Posta Romana, si sa fac reclamatie la ei. Nu am acceptat acest "rezultat", si am cerut ajutorul Aliexpress si al vanzatorilor, sa incerce ei sa faca reclamatie la compania de curierat prin care au trimis coletul. Am fost refuzat si de a doua oara, fiindca "nu am oferit dovezi, din care reiese ca nu mi-au fost livrate coletele"... Dead end.
Am revenit la ideea sa fac reclamatie la Posta Romana, in care am cerut un document oficial din partea lor, cum ca nu mi-au fost livrate coletele, si ca acestea au fost pierdute (whatever...).
"Bineinteles" am primit raspunsul, ca ei nu pot urmari aceste colete in sistem, deci, nu ma pot ajuta.

Concluzie: pt cumparaturi de pe Aliexpress (pt colete mai valoroase, sa zicem peste 50 RON) merita platit tracking-ul complet, altfel ramaneti cu nervii datorita unor sortatori de colete, inapti de munca, munca care necesita putina atentie (sa nu zic, ca au fost furate cu intentie...).
Sa fie exemplul meu semnal de alarma, cand cumparati din China, si aveti incredere in serviciile postale. Pt ca paguba creata de altii veti plati voi.
Da, imi asum, ca am fost zgarcit, deci raman cu "banii aruncati". Dar daca citeste cineva acest topic, si nu i se intampla acelasi lucru, deja spun ca a meritat.

Shop safely from our chinese friends, my friends :)
Postat de Ati Boa AtiBoa editat la 30 septembrie 2022 la 17:37
0
0
Eu înțeleg și mai mult ca sigur, din ce ia scris aici, că ți-au fost furate două colete de lucrători ai poștei, care știu cam cum funcționează treaba de pe Ali. Eu am sute de comenzi la activ, TOATE fără nici mama trackingului, aleg cel mai ieftin mod de trimitere posibil mereu și nu am pățit, vreodată, să-mi dispară sau să nu ajungă colete. Am avut vreo două comenzi care nu au fost trimise de vânzătorul din China, dar aia este altceva. Dar să apară ca intrate în România și să nu ajungă la mine, niciodată. Așa că...cearta cu morile de vânt. Poșta nu poate ”pierde” colete, sub nici o formă. Se distrug, se rătăcesc, dar să se piardă....nu. Să se fure, da.
Postat de Teodor Jagate la 30 septembrie 2022 la 22:09
0
0
Intamplarea asta imi aduce aminte de un banc legat de posta romana ... cica un baietel ii scrie o scrisoare lui Mos Craciun ca a fost cuminte tot anul si ca-si doreste din tot sufletul o bicicleta si o ciocolata mare. Pune scrisoarea la Posta.
Angajatele postei gasesc scrisoarea si decid sa o deschida si o citeasca. Induiosate, se hotarasc sa ii faca ele cadou o bicicleta baiatului.
Vine Craciunul si baiatul primeste bicicleta. Fericit ii scrie o scrisoare de multumire Mosului: "Draga Mos Craciun, iti multumesc pentru bicicleta, este minunata si ma bucur foarte mult ca mi-ai daruit-o, sunt sigur ca mi-ai daruit si ciocalata aia mare pe care am cerut-o, dar cred ca nesimtitele alea de la posta au mancat-o.
Postat de Emil Tatar editat la 4 noiembrie 2022 la 16:09
0
0
Si acum sa astept si eu o bicicleta, cumparata pe banii angajatilor de la posta, doar ca o sa ajunga si aia fara foaie :))
Postat de Ati Boa AtiBoa la 4 noiembrie 2022 la 17:37
0
0
Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.