Forum

Subiect: Monobloc pedalier

#11872

Andrei Tunaru
Postat de Andrei Tunaru
Subiect deschis de la 2 noiembrie 2023 la 20:23
Raporteaza
Salut,am o problema legata de monoblocul pedalier.Am fost cu cadrul la cineva,ca sa imi desfaca vechiul monobloc,iar piulitele de prindere erau din plastic si "desteptul" a dat cu ciocanul in monobloc pana a iesit,si am observat ca are ceva lovituri cadrul.Credeti ca se poate reface filetul cu vreo unealta sau ceva,sau exista vreun DIY?
Si inca o problema.Fostul monobloc avea lungimea totala de 112mm,si este vorba despre un cadru de cursiera vintage pegasus,si nu stiu ce monobloc se potriveste.Am citit pe net ca aceste cadre vechi au marimea 68 sau ceva de genul,acolo unde se infileteaza,dar nu stiu ce e aia,si nu stiu ce sa cumpar.
Multam.
Postat de Andrei Tunaru la 2 noiembrie 2023 la 20:23
0
0
Cel mai usor ar fi cu niste poze, ca altfel e greu sa ne dam seama cat de grava e problema. Ca idee generala, exista mai multe solutii, in functie de gravitatea situatiei:
- Daca damage-ul nu e mare (cateva filete doar atinse pe ici, pe colo), poti folosi cupa noului monobloc pe post de filiera (cu putina grija se vor curata filetele stricate ara probleme)
- Daca vorbim de un filet afectat mai grav, dar fara o schimbare majora a diametrului, ai nevoie de filiera dedicata de care vorbea Gelu
- Daca intreg filetul e praf, poti folosi un monobloc de tip frame-saver / threadless, cum sunt astea:
https://bankruptbikeparts.co.uk/products/frame-saver-threadless-cartridge-bottom-bracket-bb-cassette-for-damaged-threads
https://www.sjscycles.co.uk/bottom-brackets/1105-threadless-68-mm-sealed-bearing-bottom-bracket-for-frames-with-damaged-threads/?geoc=BH
Cat de bine fiabile sunt nu-ti pot spune, ca n-am folosit niciodata.
Varianta a doua sa repari un filet BSA de 68mm facut praf e sa il refiletezi pe standard italian (care are diametrul cu 1mm mai mare decat BSA) si sa compensezi cumva diferenta de lungime (70mm la italian vs 68mm la BSA). In fine, asta-i o operatiune de finete - personal n-as face treaba asta decat daca as tine prea mult la cadrul respectiv, situatie in care mi-as cumpara filiera si-as face operatiunea cu mana mea.
Postat de Camil Badulescu editat la 3 noiembrie 2023 la 05:24
0
0
Andrei Tunaru
...Am citit pe net ca aceste cadre vechi au marimea 68 sau ceva de genul,acolo unde se infileteaza,dar nu stiu ce e aia,si nu stiu ce sa cumpar.

68mm e latimea cadrului acolo unde se monteaza monoblocul, dar pot fi si alte dimensiuni... eu as masura sa fiu sigur ce am acolo.
112mm (sau cat aveai) e latimea oferita de monobloc, pt a monta bratele pedalierului.

Oricum cel mai sigur mergi la un service pt a vedea ce trebuie facut/ cumparat, pe cadre vechi posibil ai filet italian pt monobloc, daca latimea cadrului nu-i 68 ci 70mm e pe standard italian... trebuie vazut ce e acolo
Postat de Calin Neagu editat la 3 noiembrie 2023 la 13:55
0
0
Salut,am masurat cadrul unde intra monoblocul,si are 68mm,iar lungiea totala a axului este de 122mm.


https://www.dirtbike.ro/img/foto/101489/66724.jpg
Sper sa se vad pozele,pentru ca nu stiu cum sa le postez.
Postat de Andrei Tunaru editat la 4 noiembrie 2023 la 07:31
0
0
Din poze nu pare distrus, dar părera mea e că trebuie intervenit cu filiera. Ar trebui să găsești un service mai răsărit in București care să aiba așa ceva. Sau poți să te orientezi către un atelier specializat pe recondiționări și service de biciclete vintage. Eventual cu ocazia asta ii și fățuiești BB-shell-ul.
Postat de Camil Badulescu la 4 noiembrie 2023 la 08:37
0
0
Am inteles.Multumesc.Acum mai am o intrebare daca nu deranjez.Cadrul este chel ca sa zic asa,iar bicicleta stiu sigur ca este pegasus,as putea sa pun pe ea alt fel de abtipilduri,sau stiti de unde as putea cumpara?
Postat de Andrei Tunaru la 4 noiembrie 2023 la 09:17
0
0
Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.