Forum

Subiect: Va rog frumos, am nevoie de ajutor

#10840

Emilian Marius
Postat de Emilian Marius
Subiect deschis de la 11 martie 2021 la 18:30
Raporteaza
Buna seara oameni buni! Intai sa va ofer un pic de context. Sunt militar de cativa ani nu are relevanta asta dar bear with me. Am avut o bicicleta focus cumparata de pe Olx din Timisoara acum 3 ani si un pic. Un Focus Long Lake un model de prin 2010-2012 o bicla de trekking pe 28. I-am adus modificari diverse în timp, am schimbat rotile, pe 29 fata spate dar pneuri mai groase de 2,25 pe fata, de ex, tubeless, saua concept de la focus cu una italiana Freccia, seat tube ul nu mai este cel original, urechea de la derailleur-ul slx si inca cateva de design neinsemnate cum ar fi cheita de pe lant ca nu aveam si altele.
Acum 8 luni mi-a fost furata din parcarea LiDL dintr-un oras, unde aveam si domiciliul de altfel ( Bacau).
Am mers pe jos pana acasa vreo 3-4 km si am mers la secția de politie din proximitatea mea. Era f tarziu spre seara. Cei de acolo mi-au spus ca trebuie sa merg la sectia din proximitatea LidL-ului de unde mi-a fost furata. Din lipsa de timp pt ca a doua zi trebuia sa ma mut in alta garnizoana si aveam si multe altele pe cap am lasat-o balta. Am zis ca nu mai am sanse sa o gasesc si nici timp nu aveam la dispozitie.
Aseara dupa atata timp am gasit o la vanzare pe Olx. O recunosc dintr-o mie, arata exact la fel cu modificarile aduse de mine doar ca jegul sau jegurile i-au schimbat anvelopele. Are aceeasi sa cu semnele pe care i le-am produs in urma unei cazaturi, urechea noua la derailleur seat tube ul schimbat, jentile diferite cum le aveam eu pe 29 si doar cea de pe spate era de la focus exact cum o facusem eu.
Acum nu stiu cum sa procedez, ma gandesc sambata sa plec spre Bacau dar nu stiu cum sa fac, as merge intai la politie dar ma gandesc ca ma vor lua la rost ca de ce nu am declarat atunci. Nu stiu, va rog daca aveti vreo idee va raman recunoscator.
Postat de Emilian Marius la 11 martie 2021 la 18:30
0
0
Eu as merge direct la politie, indiferent ca ai declarat atunci sau nu. Trebuie cumva sa demonstrezi ca e a ta, o factura de cand ai luat-o, o poza a ei, eventual si cu tine in ea, etc. Nu m-as duce sa ma intalnesc cu vanzatorul, poate cel care o vinde a cumparat-o de buna credinta de la cel care a furat-o, etc.
Postat de Dragos Bahna la 11 martie 2021 la 19:05
0
0
Mai in serios , mai la misto, cred ca in situatia data o recuperezi doar daca incerci sa faci o romaneasca . Ori te urci pe ea pt testare si nu te mai intorci, ori mergi cu inca un amic si il iei la rost pe vanzator aratandu-i toate pozele din telefonul tau, situatie care iarasi poate merge in doua directii : ori ti-o lasa pt ca nu doreste probleme ori se complica si cheama si el niste prieteni.
Daca mergi la politie, nu prea ai cum sa dovedesti ca a fost bicicleta ta si ca ti s-a furat vs ai vandut-o si nu te-ai inteles cu cel care a cumparat-o si acum vrei sa-l arzi. Daca ai fi avut acea declaratie la politie acum mergeai fara stres.
Cantareste bine variantele, insa ti-as sugera totusi sa incerci prima data la o sectie de politie din orasul tau , sa primesti un raspuns oficial pt situatia asta.
Postat de Adrian Damian la 11 martie 2021 la 19:11
0
0
Fara politie nu imi dau seama ce poti rezolva.

Te intalnesti cu el si o iei inapoi si pe el il lasi sa plece sa mai fure?
Dar daca nu el a furat-o?

Daca vanzatorul a furat-o, o sa vrea sa se intalneasca cu tine?

Nu stiu cum ai putea sa o recuperezi, dar eu personal as merge la politie si i-as intreba pe ei, poate au o solutie mai buna.
Postat de Rares Abrudan la 11 martie 2021 la 19:11
0
0
Numai cu Poliția! Și nu numai pentru că ești militar....

Altfel jegul care a furat-o sau complicele lui (vânzător de bună credință mai ass!) ar putea să te reclame ei la poliție pentru jaf sau amenințare sau altceva. Și îți va afecta enorm cariera.
Postat de . Bibi editat la 11 martie 2021 la 19:40
0
0
Vă mulțumesc mult tuturor. Am niște poze cu ea, cred ca si o filmare dar nu este calitatea buna. Mă gândeam să fac o românească și să fug cu ea dar nu vreau să am eu probleme după cu poliția, asta mai îmi trebuie. Ideea e că am văzut că mai are si alte anunțuri cu încă vreo 6-7 biciclete dar nu e cunoscător pare doar a fi un samsar sau intermediar, nu cunoaște prea multe detalii. Am mai luat în calcul și ideea că poate el a cumpărat o de la altcineva.
M-am mai gândit și la ideea de a merge la cacealma să mă duc cu pozele la el și să îi zic să ne înțelegem de voie bună că de nu chem poliția și ar putea avea mai multe probleme dar nu cred ca ar functiona.
Voi merge prima data la poliție să văd ce îmi zic ei.
Postat de Emilian Marius la 11 martie 2021 la 19:58
0
0
”Am avut o bicicleta focus cumparata de pe Olx din Timisoara acum 3 ani si un pic.”

Poți demonstra cu ceva proveniența bicicletei la cumpărare? Nu poți. De unde știi cine este cel care a postat anunțul acum, este HOȚUL sau un cumpărător de bună credință care a cumpărat-o și a folosit-o în acest timp și acum o vinde? Un hoț nu va ține în veci 8 luni o bicicletă, hoții plasează marfa rapid, ca să facă loc de alta. Când și dacă te duci la poliție, trebuie să demonstrezi că este bicicleta ta, dar dacă nu ai făcut-o atunci când ți-a furat-o... Repet, dacă este un cumpărător care a luat-o, ca și tine, de pe OLX sau lajumate.ro, ce faci? Tu nu poți demonstra proveniența sau că este a ta, cel care o vinde acum, cu bună credință, nu poate demonstra. Și poliția ce să facă, să facă pe judecătorul? Presupun că-ți ai seama de situație. Încercă să cauți doi prieteni care pot depune declarații că este a ta și încercă varianta asta, nu ai ce pierde. Nu cred că va merge, dar, altceva...acte, clar, nu ai. Nu te lua după variantele expuse mai sus, alea ”românești”, că îți riști serviciul și viața.

Postează aici linkul cu anunțul de pe OLX, să vedem cum sună.
Postat de Teodor Jagate editat la 11 martie 2021 la 20:26
0
0
https://www.olx.ro/oferta/vand-bicicleta-focus-are-roti-de-29-si-frane-pe-disc-bicicleta-pe-ulei-IDeDhW8.html

Acesta este linkul. Nu fac nici o românească, nu vreau probleme.
Postat de Emilian Marius la 11 martie 2021 la 20:50
0
0
”bicicleta pe ulei” m-a dat gata. Toate anunțurile sunt postate între 28 feb și 5 martie, lângă același gard. Clar, nu-s ale lui, sunt prea diferite și limbajul prea agramat. Vezi cu poliția ce faci, poate merge cu martori.
Postat de Teodor Jagate editat la 11 martie 2021 la 21:05
0
0
1. Nici intr-un caz nu fa o romaneasca. Asa cum subiect activ al infractiunii de violare de domiciliu poate fi chiar proprietarul unui imobil care intra in casa/apartament fara ca chiriasul sa-i permita, exact la fel e si in cazul tau: daca decizi sa ti-o "recuperezi" singur (prin metoda "romaneasca") vei fi autor al infractiunii ori de abuz de incredere, ori de inselaciune, ori chiar de furt.

2. Recomandarea mea e sa mergi la politie, sa faci o plangere penala pentru furt, sa depui in sustinerea plangerii toate probele pe.care le ai (filmari, poze, indici numele si adresa martorilor care pot confirma ca acea bicicleta este a ta), printezi inclusiv anuntul de pe OLX si il atasezi plangerii. De preferinta, dupa ce inregistrezi plangerea depui o cerere catre procuror pentru luarea unor masuri asiguratorii. In cel mai rau caz doar consumi niste timp. In cel mai bun caz iti recuperezi bicicleta. Sau poate, daca in prezent e detinuta de un cumparator de buna credinta, ancheta poate merge pe firul invers, pana la autorul furtului. Desi e greu de crezut ca se va ajunge pana aici, iar daca se ajunge ca respectiva persoana e solvabila si nu e un boschetar care a comis furtul pentru a obtine banii de droguri, exista sansa (repet, redusa) sa te constitui parte civila si chiar daca nu primesti bicicleta primesti drspagubire si daune.

Alegerea este a ta. Punctul 2 de mai sus reprezinta modul in care ar trebui sa functioneze lucrurile intr-un stat de drept. Romania are legislatia care permite parcurgerea punctului 2 de mai sus. Ca nu se intampla asa in realitate iar anchetatorii nu vor fi dornici sa iti rezolve tie furtul nedeclarat la timp, e o alta discutie.
Postat de Bogdan B. la 11 martie 2021 la 22:36
0
0
Terminați-o cu vânzător de bună credință/naiv/nu se pricepe! Tipul trăiește din vânzări de biciclete SH! Le ia ieftin și le vinde scump. Și știe exact cât valorează, altfel nu s-ar ocupa cu asta Crezi că nu știe de ce sunt ieftine când le cumpără???

Se pricepe, dar e prea leneș să facă descrieri, știe că prețul e argumentul lui.
Postat de . Bibi la 12 martie 2021 la 13:32
0
0
O sa încerc să merg săpt asta la o secție din orasul în care sunt acum . Nu mai merg sâmbătă la Bacău că în weekend nu o să am mare succes la politie, incerc sapt viitoare sa ajung. Oricum sper sa nu o vândă intre timp, am adunat între timp vreo 7 poze si o filmare.azi ma sunat varul meu să-mi zică că mi-a găsit bicla la vânzare pe OLX :))
Postat de Emilian Marius la 12 martie 2021 la 20:10
0
0
Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.